FILM 5v+5 dagar

Här är Alexis, Abbe och Lizzy och hälsar på hos min mamma, som sagt första gången de hälsar på någonstans. I de här klippet har de precis härjat med Cleo och Milou som gick ut på promenad så då har de tid att börja utforska lägenheten lite mer. Väldigt mycket nya intryck för de små liven :)




PS: Är som sagt usel på att filma!

5 v + 5 dagar gamla

Idag har vi busat som bara den. Först var vi ut en sväng på morgonen i solen och njöt. Sen kom lillasyster Emma och hälsade på och då var vi ut en sväng till. Ikväll gick jag, Abbe, Lizzy och Alexis till min mamma och träffade hennes två whippet. Nu är det bara Abbie som inte har varit med och träffat dem så det är hennes tur imorgon.
Abbe till min förvåning var en riktig knähund till en början, han har ändå varit där en sväng tidigare när han blev stucken av getingen. Medan Lizzy direkt sprang efter Milou, totalt orädd.  Alexis nosade runt lite försiktigt men sen var även hon i full fart.
De fick även se och nosa på en massa leksaker som rör på sig och låter så det var nyttigt.
Vi hann vara där i ca 20 min innan de slocknade. Lizzy slocknade såklart mitt på golvet där hon stod. Hon kan somna vart som helst. Alexis hittade en mysig plats under en byrå och Abbe halvsov i knät.
Så det har varit en väldigt lärorik dag.

Så här söta är de när de sover.
Vilket ibland känns som väldigt sällan :)





















Nu är det bara tre kvar




5 v + 4 dagar gamla

Idag har Akilles och Allie fått följa med till min mamma och busa med hennes två Whippet. De hade skitroligt! Hennes hundar är så himla snälla, de fick bita och gnaga på dem bäst de ville. Helt orädda var de även fast det är första gången de träffar andra hundar. Imorgon tar jag med två andra valpar, så de också får träffa Cleo och Milou som hundarna heter. Kan inte ta med mig mer än två åt gången och även om jag kunde hade det blivit lite kalabalik eftersom hon har ett litet barn också som vill vara med och leka.
Men för kompensation fick de andra valparna såklart vara ute och busa på gräsmattan. Till och med Akela gav ifrån ett litet bus morr. Inomhus är hon inte så sugen på att busa med dem, men det är klart de vill ju bara suga och tugga på hennes tuttar. Igår fick de smaka på ett par hundkex. Tänkte att det är bra att de lär säg tugga på hård mat också. Höll noga översikt så ingen fick i halsen men det gick bra.

Nu är det bara Abbe, Alexis och Abbie som inte är tingade. Allie blev tingad i lördags och hon ska flytta till en by vid Gunnarsbyn. Kommer inte ihåg vad den hette. Men det är härligt att hon får komma ut på landet och hon får även en hundkompis. En tik som kan uppfostra henne, helt perfekt. Och som sagt Akita (Lizzy) får ett hem i Granö, och Akilles (Vox) flyttar just utanför Kiruna där han också får två nya hundvänner. Lizzy får lite större vänner förutom hennes matte och husse, Hästar, spännande!

 
Dragkamp med Allie
 
Abbe sitter fint och väntar på ett kundkex

Sitter på en stol där de blänger på mig och vill att jag ska komma ner och leka. 

Akilles (Vox) sliter i snöret ¨på kameran
  
Go Abbie gillar och sitta i knät

Söt Lizzy


5v + 3 dagar gamla

Här kommer några bilder från de två senaste dagarna.

  

        

5 v + 2 dagar

Idag har Akitas, som nu heter Lizie, kommande matte och husse varit och hälsat på. Vi har suttit i köket med valparna  i 3-4 timmar och busat och pratat. Känns jätte bra och jag är helt övertygad att Lizie kommer få ett bra hem hos dem. Valparna visade verkligen sin snälla och lugna sida, nästan lite tråkiga, men de är klart de blev trött av att vara ute och busa så länge. Tog ut Lizie, Alexis och Abbie men det blev en snabb sväng eftersom det regnade och var ganska kallt.
Nu är de in princip omöjligt att stänga in dem när de verkligen vill ut. Vet inte hur jag ska lösa de för jag har ingen lust att ha dem i hela lägenheten, får fixa med nå mer krokar eller liknande.
Var och köpte hundmat idag och tänkte att valparna skulle få smaka på lite burkmat också. DET var populärt! Svisch så var det slut. Akela fick också, hon älskar burkmaten. Så nu är alla mätta och nöjda.

5 veckor gamla

Dessa valpar är riktiga kelgrisar. Alla vill vara i knät samtidigt när man sitter ner med dem. Idag hade de dragkamp med en leksak, Akilles mot tre av de andra, lite små orättvist men det såg kul ut. Abbe är alldeles tokig i snören, tycker de är det roligaste att kampa med, och när man låter han "vinna" springer han iväg överlycklig med högt huvud. Abbie har kommit underfund med att det är skönt och bli kliad på magen så när hon kommer i knät lägger hon sig på rygg och ser allmänt söt ut. Allie vill hemskt gärna upp i ansiktet och pussas men det blir lite väl häftigt när hon studsar upp med munnen på vidgavel.

Nu är Akilles tingad och troligtvis Akita också. Känns skönt att det iallafall är 3 veckor kvar innan alla måste flytta. Men man blir bara mer fäst vid dem för varje dag som går. Självklart blir de mer krävande men också mer givande.

La upp en annons på blocket för några dagar sen och har fått mycket mail. Många som låter väldigt lovande och vissa som verkar mindre lämpliga. Men allt blir nog till det bästa i slutändan.

http://www.blocket.se/vi/18229159.htm?ca=1_9_s





Bilderna är en vecka gamla snart.


4 v + 6 dagar gamla

Bilder från dagens utevistelse. Idag fick jag ta ut valparna två och två eftersom jag var ensam. Det gick bra men de var betydligt mer försiktiga när de bara var två. Alexis och Akilles var modigast och dem fick jag nästan jaga när de for iväg på upptäcksfärd. Abbie och Allie var riktiga knähundar. Abbe var som vanligt busig men for inte längre än två meter ifrån, Akita följde mest efter Abbe. Det är mycket cyckelvägar runt omkring här och när jag är själv så går jag inte långt med dem så jag vill ha dem väldigt nära. När jag har hjälp och ta ut valparna går vi till en äng 20 m härifrån och där kan de springa mer fritt. Blir en till sväng ut lite senare.
























FILM 4v+5 dagar gamla


Tyvärr blev inte kvaliteten så bra och jag är ingen eraren filmare så det hoppar lite fram och tillbaka, ungefär som valparna gör,
hoppas på överseende :)



4 v + 5 dagar gamla

Idag har valparna varit ute och busat lite längre än tidigare. Men när solen gick i moln tyckte de att det blev lite kallt så då gick vi in. Den här gången hade jag med mig kameran men det var inte lätt att få några bra foton när de rusade omkring och busade som små valpar givetvis ska göra. De cycklade förbi några barn och självklart ville de komma fram och hälsa på valparna vilket bara är positivt, och nu var de inte alls reserverade, tyckte det var jätte roligt och busa med dem.
Här kommer de bilderna som blev någorlunda skarpa. Senare lägger jag upp en film också.


- Lite trött efter allt springande


- Akilles svans går som en propeller.


- Sötpojken


- Akita


- Abbe attackerar brorsan.


- Alexis kommer i full fart när man lockar.


- Allie vill komma och mysa


- Bus bus och åter bus


- Akita smakar på gräset.


- Brottningsmatch


- Akilles skuttar som en kanin


- Leka med barnen som stannade till.


- Mamma Akela var en aning duktigare på att ligga still för kameran.



- Fin i solen


4v+4dagar

Har precis varit ut med alla valparna i omgångar. De är jätte duktiga på att komma när man smackar och lockar på dem. Jätte kul och se att de redan visar följsamhet.
De kom fram en familj och ville hälsa på valparna, de var lite försiktiga till min förvåning. Har inte tänkt på att de redan känner igen vissa människor och inser att vissa är främlingar. Men de gick fram och nosade.
Alexis som har varit så försiktig busade och hoppade runt som de andra. Skönt och se att hon inte är osäker utan bara lite mer försiktig av sig. Abbe och Akilles var de som vågade nosa iväg längst. Akilles är som en helt annan hund nu, när han var yngre var han lite små skraj och försiktig, men nu har han blivit en riktig tuffing, även fast han fortfarande är en av de minsta. Abbie & Allie är annars väldigt tuffa och hårdhänta när de busar höll sig nära. Skenet kan bedra. Akita är cool lungn som vanligt.

Självklart glömde jag ta med kameran igen. Nya tag imorgon! :)


4 v + 3 dagar gamla

Igårkväll hände en väldigt obehaglig sak. Det skrek högt från "valplådan" så jag sprang dit och fick se Abbe ståendes som förstenad. Jag tog upp honom och klämde och kände för att hitta vad som var fel men märkte ingenting. Trodde först han var förstoppad men uteslöt de eftersom han var som i chocktillstånd. När jag till slut fick titta han i munnen såg jag att det satt fast en liten grej på tungan.
Tidigare på dagen kom det in två getingar när jag vädrade på balkongen, jag sprang omkring och jagade dem som en galning för jag var rädd att de skulle fara in till valparna. Trodde att jag hade fått död på båda.
Blev livrädd när jag insåg att de kanske var en getinggadd som satt på tungan. Ringde assistans så jag kunde ta bort den med en pinsett. Försökte ringa veterinären för att rådfråga men inget svar!!
Pratade med en annan kunnig hundägare som sa att veterinären nog inte kan göra så mycket om inte tungan svullnar upp. Satt med han i en halvtimme och helt plötsligt var det som inget hade hänt. Han blev samma glada och spralliga Abbe igen! Puh! Troligtvis blev han väl chockad men fick inget gift i sig för då tror jag inte han skulle piggna till så snabbt.

Annars är allt bara bra. Valparna har precis haft en lek stund i köket där de har härjat som galningar. Alexis är fortfarande lite försiktigt med att gå ut från "valplådan". Medans de andra kutar ut, ser väldigt roligt ut när de glider ut på golvet, de glömmer hela tiden bort att det är halkigare utanför.


FILM 4v+3dagar gamla

Bus i köket.


4 v + 3 dagar gamla.

Idag rymde valparna igen och sprang omkring i köket när jag och Akela kom hem ifrån en promenad. Så nu har dom fått springa omkring i hela köket en stund och tyckte det var väldigt roligt. De är väl less på vara i "valplådan" hela tiden. Det har varit soligt och härligt väder idag så jag och en vän tog ut dom en sväng på gräsmattan. Alla var väldigt fundersamma först men de tog inte många sekunder innan svansarna började vifta och de skuttade omkring som små kaniner. Och som kaniner tyckte dom det var väldigt spännande att smaka på gräset. Hann tyvärr inte filma eller knäppa några foton så de får bli till nästa gång. Ikväll ska jag däremot lägga upp en till film där de springer omkring och busar. i köket. 

Här får ni några bilder från igår tillsvidare.


                                                         Akilles


                                                       Abbie


                                                      Alexis


                                                        Akita


                                                        Allie


                                                        Abbe


   
Tugga på delfinen         Sova i matskålen går också bra

       
Ett försök & få alla på en bild     MAAAT!

FILM 4 veckor gamla

Här kommer en till film där de står och äter fil. 

4 veckor gamla!

Nu har redan halva tiden gått till valparna ska flytta till sina nya hem. Det har gått så fort och allt har gått så oerhört bra! Tror inte att de har kunnat gå bättre. Innan de kom gick jag och förväntade mig det värsta för att jag inte skulle bli förstörd ifall något tråkigt skulle hända.
Idag måste jag fixa grindarna bättre för de  små genierna har kommit underfund med hur man kan rymma. När jag kom hem efter en promenad med Akela hittade jag Allie utanför i köket.
Ikväll ska jag knäppa några fina kort på dem och lägga upp en annons, kan inte skjuta upp de något mer hur gärna jag än vill.

Har funderat länge på om jag ska behålla en själv men jag har fortfarande inte kommit fram till något beslut. Men jag har iallafall några veckor till på att bestämma mig.



Gott med fil!

3v + 5 dagar gamla

Nu har de verkligen blivit valpar! Så fort man kommer in i köket och de hör en springer de till gallren med viftande svansar. De älskar när man böjer sig ner och de får slicka en i ansiktet. Fast man får vara lite försiktig för nu har de upptäckt att det är roligt att gnaga. De har blivit så oerhört söta att jag vet inte hur jag ska kunna skicka dom till nya hem när den tiden är inne. Jag hoppas innerligt att jag hittar bra hem som innehåller överflöd av kärlek, motion och träning!
Här är några bilder från ikväll. Måste påpeka att bilderna gör dem inte rätta, de är till och med ÄNNU gulligare i verkligheten!


                                                        Abbe


                                                       Alexis


                                                       Akilles


                                                      Allie


                                                        Akita


                                                     Abbie


   

   


FILM 3 v+3 dagar

Här komner en till film från idag.

3 v + 3 dagar gamla

I fredags fick de smaka sitt första mål mat, svällda kulor. Alla åt lite grann och sen fick Akela äta upp resten. Igår fick de rå köttfärs och det var ganska populärt., Akela stod utanför och gnällade och tyckte det var fruktansvärt orättvist att bara valparna fick. Håller just nu på svälla kulor och tänkte blanda med lite rå kättfärs. Det har inte ätit särksilt mycket när de fått portionerna men det blir väl mer och mer för varje dag. Imorgon ska jag på apoteket och köpa avmasknings medel så de får sin första kur. Får se hur det går.
Måste klippa klorna på dem idag igen. De växer fort och är väldigt vassa så det är nog inte särskilt skönt för Akela när de diar. Nu har alla dessutom fått mer eller mindre tänder. Kände första tanden på en av valparna i onsdags tror jag.


           Snaart når de upp även om inte mamma vill ligga ner.

 
Första måltiden            Fast mammas är nog godast

FILM 3 veckor gamla



OBS. De låter verkligen inte lika högt som de låter i videon, haha!


3 veckor

Jag ber om ursäkt för den sena uppdateringen.
Självklart har det hänt massor!
De började öppna ögonen när de var ungefär 10 dagar. Några dagar efter de började deras svansar att  vifta litegrann.
Och de senaste dagarna har de verkligen tagit fart, de har börjat gå ganska bra och kommer gärna med svansen viftande när man sätter sig ner med dem. Man har också kunnat se lite olika personligheter. Abbe är väldigt social och viftar mycket på svansen. Allie är störst och defenitivt tuffast, gillar att brottas med syskonen. Akita är väldigt lugn och har lång och tjock päls. Akilles har börjat bli ganska brun i ansiktet vilket han inte var tidigare, brås på sin mamma. Alexis är minst men låter sig inte påverkas av det. Och Abbie liknar Abbe (komiskt med tanke på sina namn), hon är också social och klättrar gärna upp i knät.
Allt är så spännade nu för det händer verkligen mycket från dag till dag. Så jag ska blir bättre på uppdatera!


    
         Allie                        Abbe                           Allie 

  
            Akilles                               I knät                                        Abbie

    
            Alexis                                 Abbe                              Akela & Abbe

 
              Puss                              Akilles                                   

  


        Akita

RSS 2.0