1 vecka gamla!

Oj vad tiden har gått fort, fast samtidigt känns det som jag alltid har haft dem, de har blivit en del av vardagen, en stor del!
Deras röstresurser är otroliga för att vara så små kabrater, det kan jag inte riktigt påstå att jag har vant mig med :)
Allt har rullat på riktigt bra, nu väger alla runt 500g, Alexis och Akilles ligger just under och Allie toppar med 620g. Hon har växt ifrån Akita, som var störst, med stormsteg. I veckan kommer Nalles matte och husse och hälsar på. De har ju inte sett bebisarna än.

Ops, nu passerade klockan 24.00 så de är egentligen över en vecka.
Nu ska Akela få gå ut en sväng och sen krypa ner och sova med sina små för natten.


   
          Alexis                                   Akita                                    Akilles

   
           Abbie                                Abbe                       Allie

Bilder på Akela

Här är några fler bilder på Akela. Tyvärr har jag inga fler på Nalle.



Skidtur på isen vinter 2008. Jag blev förvånad att Akela tyckte det var så roligt
att dra.

   



Höst 2007. Roligt att jaga löv.

                       



Sommar 2008. Lek med favorit bollen.












Akela & Nalle

Kom på att jag inte har lagt in några bilder på mamma & pappa, så varsågod! :)

    Mamma Akela                    Pappa Nalle
  
                   
 

            
              

5 dagar gamla.

Idag var det meningen att valparna skulle få en ny valplåda som min kära morfar har snickrat ihop. Med tyvärr var den så liten att knappt Akela rymms i den. Mina morföräldrar har nämligen fött upp TibetanskSpaniel för ett antal år sedan och Akela är ju en aningen större ras som de tydligen inte har tänkt på :)
Hur som helst är han så snäll att han ska trixa ihop en ny åt oss.
Nu har hundfamiljen fått flytta ut i köket. Kan inte sova med dem mer i sovrummet och nu är alla runda och välmående så jag oroar mig inte så mycket nu. Har köpt kompostgaller och stängt in Akela där inne så hon inte får för sig att gå och lägga sig någon annan stans i lägenheten.
När jag platsade henne där idag tittade hon väldigt konstigt på mig, hon brukar vanligtvis inte sova i köket.
Men hon verkar redan ha funnit sig i det.
Akela har varit lite dålig på och slicka valparna, två gånger har en valp skrikit och när jag kollat vad som står på kämpar han för fullt för att bajsa. Så nu hjälper jag till lite att massera deras magar med blöta bomullstussar.
Någon annan som har varit med om eller hört talas om detta problem?







4 dagar gamla.

Snabb uppdatering med lite bilder.



Siamesika tvillingar?



De är snart på rymmen så imorgon blir det en ny valplåda.



Akita



Hela gänget.

3 dagar gamla.

Akilles har gått upp från 215 g igår till 300 g idag! Så himla skönt, han är mycket piggare nu! Gav han lite mjölk från pimpetten några gånger igårkväll och såg till att han diade ordentligt när han väl gjorde de. I morse åt han rikligt, hjälpte till att trampa och hörde riktigt hur han svalde.
Nu växer de så det knakar. De är inte långt ifrån att de har dubblat sin vikt.
igår fick jag höra ett litet "voff" från en valp som låg och sov. Så himla gulligt! Och nu när man kliar dem runt nacken så sparkar de som en propeller :)
Var nyss ute med Akela ca 45 minuter och när vi kom in var hennes tuttar sprängfyllda. Kan tydligen inte vara borta så mycket längre men hon behövde verkligen röra på sig. Hon är alldeles galen när vi är ute och promenerar, tjuter av lycka om hon ser någon hon känner eller små barn, särsklit flickor. Ser hon en hund skäller hon som en tok och det är omöjligt och få tyst på henne. Hon har alltid varit lite skällig mot andra hundar men inte såhär. Aja, man får ha lite överseende, det är nog mycket hormoner som spökar i henne.
Här kommer några bilder från igårkväll.












2 dagar gamla.

Idag har det varit en ganska orolig dag. Minsta hannen Akilles har bara gått upp 10g  sen han föddes när jag vägde dem idag medan de andra har gått upp mellan 20-80g. När jag började kolla närmare på honom såg jag att han var ganska slö och orkade inte riktigt dia. Jag har suttit och pillat och krånglat för att han ska ta en tisse men nej det ville han inte. Så jag pumpade ut lite mjölk och gav honom med pimpett så han verkar lite piggare nu. Har fått han och dia ett par gånger men jag vet inte hur mycket han får i sig. Ska ge han lite extra några gånger ikväll iallafall så får man se hur han mår imorgon. Är han inte bättre måste jag ringa och rådfråga veterinären. Tänker inte ta några risker.
Alla andra valparna mår bra, Lilltiken som jag har döpt till Alexis är nu lika alert som de andra.

Akela hann äta fyra moderkakor eftersom jag inte hann med att ta bort dem vid valpningen och jag trodde att hon skulle vara grymt lös i magen, men icke, hon har en jäkla järnmage!
Inatt har jag fått sova bättre, kanske beror på att jag inte blir lika uppjagad så fort en valp piper, de låter ju trots allt mer eller mindre hela tiden.

Här kommer enskilda bilder på valparna. Var inte det lättaste och få bra foton eftersom de var på väg att trilla ur hela tiden. Nu har alla fått namn dessutom och självklart börjar de på A som mammas. Bilderna är i ordning som valparna kom till världen.




Valp nr 1 -   Alexis  (Minsta tiken)




Tik nr. 2  -  Akita  (störst i kullen)




Tik nr 3  -  Abbie  (Nästan lika som Allie men med rosa nos)



Hane nr 1  -  Akilles  (Lillkillen, hoppas han snart lever upp till sitt namn)




Tik nr 4  -  Allie (Livlig tjej med svart nos)




Hane nr 2  -  Abbe  (Cool som en fisk)

1 dag gamla.

Det har inte blivit mycket sömn inatt. Kunde inte sova förän kl.4 för jag ville kolla dom hela tiden, sen har jag vaknat ungefär en gång i timmen av att någon har krypit iväg och tjuter efter mamma. Lägga tillbaka valpen och sen försöka somna om tills nästa villar bort sig. Men jag är glad att jag vaknar av deras pip så jag kan kolla att allt är okej. Akela är jätte duktig och har inte stigit upp en enda gång under natten förän jag tjatade upp henne idag för att gå ut och kissa.
Första tiken som kom är minst i kullen och jag har varit lite orolig att hon blir bortknuffad och inte får tillräckligt med mat men idag har jag sett henne dia ordentligt så det är skönt. Annars är dom pigga
Ska väga dem igen ikväll och knäppa kort på var och en så jag vet vem som är vem. Jag känner igen de flesta men ett par av dem är väldigt lika så¨jag måste kolla lite närmare på dem.






Äntligen är valparna här!

Klockan 14.00 kom första valpen, sen har det bara varit 5-20 min mellan valparna. Så inom tre timmar var alla ute. Allt gick fantastiskt bra! Det blev 4 tikar och 2 hannar! Alla är svarta med vita täckningar. De väger mellan 200-300g och är pigga och glada. Mitt hjärta fick ett gläjdeskutt när varje valp tog sitt första andetag och började pipa. Akela har varit underbart duktig, förstår inte hur hon har kunnat vara så lugn under hela tiden när det trots allt är hennes första kull. Som tur var gick allt så fort och vi hade fullt upp så jag hann inte heller bli nervös. Har bäddat rent och nu ligger de alla snällt i sin korg och diar. Akela vilar välförtjänt.
Här kommer några bilder, lägger upp fler imorgon. Kan inte sluta titta på dem!
Välkommen till Världen små Underverk!


16.00 - Alla är ute och diar friskt!



19.30 - Renbäddat och skönt.



6 timmar gamla!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0